• Wij zijn GMF

    Marie, illustratrice Frontaal magazine

    Ik wou iets lokaal doen van vrijwilligerswerk voor het klimaat, dus GMF was ideaal.

Green Office moet blijven – open brief

27 maart 2023 at 9:31am

Geachte rector,
Geachte bestuursleden van de UGent,

Moedig en wijs is het om plannen bij te sturen wanneer dat nodig blijkt. 

De voorbije dagen zijn heel veel sterke argumenten opgesomd waarom Green Office moet blijven. We zullen al die argumenten hier niet herhalen, want dan wordt het een brief van vele pagina’s lang vol belangrijke – werkelijk onmisbare – bezigheden van Green Office.

Eentje maar stippen we hier kort aan: het houdt financieel net wél steek om de centrale hub voor een duurzaam beleid te behouden.

Of nee, we noemen nog een argument. Daarvoor citeren we Inger Andersen, directeur van het VN-Milieuprogramma: “We hebben onze kans gehad om geleidelijke veranderingen aan te brengen. Maar die tijd is nu voorbij. Alleen diepgaande transformatie van onze economie en samenleving kan ons nog redden van steeds grotere klimaatrampen.” 

UGent en al zijn medewerkers horen zich hier rechtstreeks aangesproken te voelen. De universiteit kan een fantastische motor zijn, en dat op tal van gebieden. De universiteit kan goed beleid aanjagen, studenten en de rest van de bevolking bewustmaken, innoveren… In één zin: UGent is uitstekend geplaatst om actieve hoop te bieden. En daarvoor is een sterk en kritisch Green Office noodzakelijk.

De Green Office, die kennen wij bij Gents MilieuFront al jaren als een duurzaam kompas, betrouwbare partner waarmee we samen activiteiten en projecten organiseren. Een huis van vertrouwen waar verenigingen als GMF een goede verstandhouding met de universiteit en haar studenten onderhouden.

Beste Rik, beste bestuurders: de mensheid vecht in dit decennium voor haar overleven. Doe wat juist is, maak de Gentenaars trots op hun geliefde universiteit, en durf hier een leidende rol opnemen. Behoud en versterk Green Office.

Met actieve en hoopvolle groeten,

Team GMF

 

#GreenOfficeBlijft #DurfDuurzaamDenken #besparingen #duurzaamheid #Ugent

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X