• Wij zijn GMF

    Wieske, helpt bij Frontaalverzending

    Ik vrijwillig met plezier voor GMF, lieve mensen en voor Gent.

Geveltuinbrigade gaat binnenkort van start

19 oktober 2017 at 11:55am
‘Geveltuinbrigade’ een project van Gents MilieuFront mag in kader van het burgerbudget zijn project uitvoeren (Lees hier ons projectvoorstel). Geveltuinbrigade was 1 van de 19 uitgeselecteerde projecten (op een totaal van 105 ingediende projecten). Meer nog: Geveltuinbrigade kwam als nummer 1 uit de bus. 1698 Gentenaars kozen voor de Geveltuinbrigade. Geveltuinen en vergroening van de stad leeft dus overduidelijk bij de Gentenaars. We focussen ons vooral op dichtbevolkte wijken die weinig groen hebben. 
 
We stellen nu alles in het werk om de Geveltuinbrigade zo snel mogelijk operationeel te maken. 
 
Geveltuintjes zorgen voor een aangenamere straat, een zuiverdere lucht, een koelere straat en kan mensen verbinden. Gents MilieuFront wil samen – met de hulp van Gentenaars, wijkorganisaties en vluchtelingen, massaal geveltuintjes planten bij mensen die stiekem wel zo’n tuintje willen maar er zelf niet toe komen. Hoe we dit doen? We maken een mobiele geveltuinbrigade ploeg. We kopen een bakfiets en vullen die met compost, planten en werkmateriaal. Een ploeg vrijwilligers van Gents MilieuFront en vluchtelingen van Refu Interim voeren het werk uit. De geveltuinbrigade gaat op simpel verzoek een geveltuintje aanleggen voor alle Gentenaars.
 
Meer info en foto’s op www.geveltuinbrigade.be  
Mensen die nu al op de wachtlijst willen komen voor een geveltuin kunnen zich aanmelden op [email protected] 
 
Met steun van Burgerbudget Gent
Gent blauw
 
Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X