• Wij zijn GMF

    Judith, nalezer Frontaal

    Ik moet wel iets doen, want ik wil later tegen mijn dochter kunnen zeggen: ‘Ik heb écht mijn best gedaan om het voor jou iets aangenamer te maken.

Gents MilieuFront beloont saaiste gevels met geveltuin!

11 maart 2020 at 2:45pm

foto van Gents MilieuFront - GMF.Aan de hand van een fotowedstrijd ging GMF een maand lang op zoek naar de saaiste gevels van Gent. Uit een veertigtal inzendingen selecteerden we nu 3 winnaars! Die geluksvogels krijgen de komende maanden een gevel-opsmuk van jewelste want ze ontvangen een een gratis geveltuin van onze Geveltuinbrigade.

De weinig tot de verbeelding sprekende panden liggen in het Rabot, Ledeberg en de Brugse Poort. Het gaat om huizen met kleine ramen en grote, lege vlakken, in crepi bijvoorbeeld. Omdat we Gent mooier willen maken, krijgen zij binnenkort een gratis geveltuintje van ons.

Met deze actie wil Gents Milieufront haar Geveltuinbrigade nieuw leven inblazen. De voorbije jaren legden we bij 750 Gentenaars een gratis geveltuintje aan met geld van het burgerbudget. Die middelen zijn intussen opgebruikt, maar er staan nog honderden Gentenaars op de wachtlijst. We blijven echter geveltuintjes aanleggen, voorlopig tegen betaling. In de toekomst hopelijk aan een lager tarief met steun van stad Gent.

Ontdek hier de artikels in het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws

 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X