• Wij zijn GMF

    Zjef, vrijwilliger redactieraad Frontaal magazine

    Alle beetjes helpen, en samen bereiken we meer.

Groene Loper 2023 | Verzet, verstilling, verandering en vertraging

12 oktober 2023 at 10:45am

Na het filmfest Gent, laten wij gedurende 4 weken elke donderdag een film of documentaire met ecologische inslag op je los in Sphinx Cinema. Tijdens deze editie van onze Groene Loper staan de woorden verzet, verstilling, verandering en vertraging centraal. Iedere filmavond krijgt vorm rond 1 van deze begrippen, zowel cinematografisch als tijdens de babbel achteraf. De programmatie krijgt nog vorm, maar het wordt ééntje om van te snoepen. 

DATA donderdag 2 november, donderdag 9 november, donderdag 16 november en donderdag 23 november, telkens om 20u in Sphinx Cinema.

VERZET How to Blow up a Pipeline – Donderdag 2 november. We starten ons filmfestival met ‘How to blow up a pipeline, een thriller van formaat. Achteraf kan je op café met activisten voor een nagesprek of vragen over activisme.

VERSTILLING ‘Geographies of Solitude’ – Donderdag 9 november i.s.m. BlinkOut.  Met ‘Geography of Solitude’ kiezen we voor een bijzondere documentaire die in de prijzen viel op het Internationaal Filmfestival in Berlijn. De docu laat je nadenken over eenvoud, verbinding, genoeg, rust. Filmmaker Jacquelyn Mills neemt je mee in het leven van Zoe Lucas, een naturaliste en milieubeschermster die al 40 jaar op het vrijwel onbewoonde Canadese eiland Sable Island woont. In het nagesprek met coaches Karen De Looze en Hanne Vandueren van BlinkOut gaan we dieper in over verbinden met jezelf.

VERANDERING The Seeds of Vandana Shiva Donderdag 16 november i.s.m. Vitale Rassen. Hoe werd de eigenzinnige dochter van een boswachter uit de Himalaya ’s werelds machtigste tegenstander van Monsanto? Vandana Shiva is een moderne revolutionair en voert al veertig jaar een heroïsche strijd voor de mensheid en de ecologisch belegerde natuurlijke systemen die ons ondersteunen. Na deze docu gaan we in gesprek met Greet Lambrecht van Vitale Rassen

VERTRAGING – ‘Women Don’t Cycle’ – Donderdag 23 novemberOnze laatste filmavond wordt er ééntje waar vertraging en boeiende vrouwen centraal staan. Women don’t cycle? Van Brussel tot Tokyo, bewijzen deze vrouwen het tegenovergestelde. Deze docu geeft je een inkijk over wat het betekent om als vrouw te fietsen in verschillende landen in de wereld. Tijdens haar tocht van Brussel naar Tokyo portretteerde Manon vrouwelijke fietsers die ze ontmoette. Nagesprek achteraf met Manon Brulard (regisseur) en fietster Trien Pauwels. In samenwerking met Fietsersbond Gent.

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X