• Wij zijn GMF

    Benjamin, bestuurslid, handige harry

    Gelukkig zijn er ook veel mensen binnen en buiten GMF die constant aan de ecologische kar blijven trekken en op dezelfde nagel blijven kloppen.

GMF en handelaars zetten Dampoortstraat onder water

17 oktober 2022 at 12:32pm

Duikboten, walvissen, octopussen: de vele honderden passanten in de Dampoortstraat kregen maandagochtend iets speciaals te zien. Een flink deel van de straat staat onder water. Met een opvallende raamschilderactie vragen Gents MilieuFront en de handelaars om meer politieke actie tegen de klimaatcrisis. 

Vrijwilligers van Gents MilieuFront schilderden het voorbije weekend een zeelijn op tientallen ramen in de drukke Dampoortstraat. De slogan ‘Gent onder water: niet nu, niet later’ en de waterlijn beklemtonen het belang van doortastend klimaatbeleid in de aanloop naar de klimaatmars van zondag 23 oktober.

Bezorgde handelaars

Niet alleen milieuactivisten zijn bezorgd. Ook schoonheidsspecialisten, architecten, handelaars en zovele anderen willen dat de politiek doet wat nodig is. We kennen de oplossing, we weten wat we moeten doen. En toch talmen onze politici.

Een van die bezorgde zelfstandigen is Françoise Meynsbrughen van Kapsalon Françoise: ‘Ook ik heb kinderen. Ik ben opgegroeid in een veilige en mooie wereld, en dat wil ik ook voor de toekomstige generaties. Maar daarvoor moeten we nu wel snel in actie schieten.’

Meer dan twintig handelaars, horeca-uitbaters en organisaties doen mee aan de actie.

De tekenaars tekenden samen met hun kinderen, om op die manier het belang van een leefbare toekomst extra in de verf te zetten.

De raamkunst blijft nog aanwezig tot zondag 23 oktober. Dan vindt in Brussel opnieuw een grote klimaatmars plaats. GMF hoopt dat ook vanuit Gent die dag heel veel mensen in Brussel een krachtiger klimaatbeleid gaan eisen.

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X