• Wij zijn GMF

    Marie, illustratrice Frontaal magazine

    Ik wou iets lokaal doen van vrijwilligerswerk voor het klimaat, dus GMF was ideaal.

GMF en Fietsersbond vieren invoer zone 30 in Gentse binnenstad

22 april 2015 at 7:37am

GMF en de Gentse Fietsersbond deelden vanochtend aan de Zuid tulpen uit aan passerende automobilisten. We deden dat om de mensen erop te wijzen dat er sinds vandaag in het gebied binnen de stadsring R40 een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur geldt.

Die snelheidsbeperking is een onderdeel van het nieuwe Mobiliteitsplan van de stad Gent. Het is ook een van de eerste grote maatregelen die ingevoerd worden. Om van de zone 30 een succesverhaal te maken is een grote mentaliteitswijziging nodig bij de autobestuurders. Ook op plaatsen waar ze normaal ‘vlot’ kunnen doorrijden zullen ze nu immers hun voet van het gaspedaal moeten halen.

De stad Gent zal ongetwijfeld nog heel wat moeten sensibiliseren om van de zone 30 een succes te maken. Daar horen ook regelmatige controles en flitsacties bij. Dat is niet prettig voor automobilisten, maar het is nu eenmaal een noodzaak om de gedragsverandering in gang te zetten.

Bekende gewoonten opgeven is moeilijk, maar wij zijn er van overtuigd dat de zone 30 binnen enkele jaren ingeburgerd is. Veiliger en rustiger verkeer, meer luchtkwaliteit, brandstofbesparing: de voordelen zijn duidelijk, of je nu te voet, met de fiets of met de auto onderweg bent. Komaan Gent!

Bekijk het verslag in het VRT-Journaal van 13 uur van 22 april 2015.

Fotogalerij

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X