• Wij zijn GMF

    An, bestuurslid en vrijwilliger redactieraad & activiteitenwerkgroep

    Met ludieke en/of inhoudelijke acties maken we van Gent letterlijk en figuurlijk de schoonste stad ter wereld!

Groene Loper 2022 | Filmfestival

7 november 2022 at 5:24pm

Na het filmfest Gent, laten wij gedurende 4 weken elke donderdag een film of documentaire met ecologische inslag op je los in Sphinx Cinema. De 2022 editie is niks minder dan onze 10de editie!

Waar mogelijk koppelen we er een debat of nagesprek aan met boeiende partners. Als GMF-lid kan je aan de reductieprijs van 8 euro de filmzaal binnen. Van donderdag 17 november tem donderdag 8 december, jouw vaste ciné-date!

 

Op donderdag 17 november bijten we de spits af met ‘Green Warriors: Coal in the Lungs (2021). In deze docu gaan de makers op zoek naar wat de koolindustrie vandaag nog overeind houdt, wetende dat jaarlijks 500.000. Europeanen vroegtijdig sterven door luchtvervuiling.

 

Op onze tweede filmavond op donderdag 24 november gaan we de mosterd dicht bij huis halen – en laten we de docu ‘New Pigs on the Block’ van Jimmy Kets op je los. De docu brengt de dubbelzinnige relatie tussen mens en dier op een ongekende manier in beeld. Erna gaan we in gesprek met Fien van ProVeg en met Jimmy Kets, de regisseur himself.

 

Op donderdag 1 december  sturen we jou hoopvoller naar buiten dan naar binnen. In de docu ‘Solutions gaat het over oplossingen voor de mensheid (simple as that). Droom en denk mee! Erna gaan we in gesprek met enkele denkers van Oikos Denktank.

We ronden ons filmfestival af op donderdag 8 december met een bang: de thriller van topformaat ‘Las bestias’ van Rodrigo Sorogoyen zal je van het begin tot einde meeslepen in het verhaal! Erna gaan we met Energent in gesprek over windenergie en de kracht van lokale coöperatieven.

Tot op onze Groene Loper!

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X