• Wij zijn GMF

    Pieter, voorzitter en duizendpoot

    Via GMF kan ik in Gent een lokaal antwoord geven aan een wereldwijde uitdaging.

GMF wil werken The Loop via rechter laten stilleggen

13 maart 2015 at 9:17am

GMF, Unizo en stad Deinze voeren al maanden campagne tegen de parking en het shoppingcenter dat dreigt te verrijzen op de terreinen naast Flanders Expo.

In de volgende fase van deze campagne wil GMF via een juridische procedure de werken aan de parking proberen stil te leggen.

Milieustakingsvordering

GMF trekt op 13 maart naar de Rechtbank van Eerste Aanleg. Door middel van een ‘milieustakingsvordering’ proberen we de werken te laten stil leggen.

Op 27 februari trokken GMF, Unizo en stad Deinze al naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen omdat volgens ons de vergunning niet voldoet aan de juridische vereisten. We stelden de stad Gent daarvan via een ingebrekestelling ook op de hoogte. Het stadsbestuur liet ons per aangetekend schrijven weten dat ze voorlopig geen heil zien in het stilleggen van de werken. Dat is ook logisch, want via allerlei juridische en financiële constructies is stad Gent een feitelijke partner geworden van The Loop.

Daarom nemen we nu zelf het heft in handen. GMF vraagt in kortgeding bij de Rechtbank van Eerste Aanleg om de werken te laten stilleggen.

Crowdfunding bracht al meer dan 5000 euro op 

De campagne tegen The Loop beroert ondertussen Gent en omliggende regio. Na de persconferentie van GMF, Unizo en stad Deinze betuigden ook andere gemeentebesturen hun steun.

Naast vele steunbetuigingen hebben we op 13 maart al meer dan 5000 euro ontvangen van mensen die tegen dit project gekant zijn en die GMF willen steunen in onze juridische procedureslag. Meedoen kan nog altijd op www.gentsmilieufront.be/crowdfund.

Wat nu?

GMF wil dat het stadsbestuur dit project en outletcenter een halt toe roept.

Ondertussen zijn we gestart met het opmaken van een alternatief plan voor de site. GMF blijft onvermoeibaar campagne en juridische strijd voeren om deze historische vergissing te laten rechtzetten! 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X