• Wij zijn GMF

    Amélie, bestuurslid (HR) en all-round vrijwilliger

    GMF empowert iedereen die van Gent een gezondere stad wil maken.

Bouw Outletcentrum The Loop opnieuw uitgesteld

19 november 2015 at 12:03pm

In de zakelijke krant De Tijd staat vandaag dat de projectontwikkelaars McArthurGlen en Bannimo achter het outletcentrum aan The Loop er pas komt in 2019 of 2020. Dat betekent opnieuw uitstel en vermindert hopelijk ook de politieke overlevingskansen van dit ecologisch en economisch gedrocht.

GMF is vanzelfsprekend erg tevreden met dit nieuws. Samen met Unizo en met de publieke steun van verschillende Gentse randgemeenten, bezorgde middenstanders en de inwoners van Gent, voeren we al sinds 2014 campagne tegen de komst van dit outletcenter. Afgelopen zomer vroeg GMF nog om de bijkomende milieueffecten voor het project te onderzoeken. 

We blijven het fundamenteel oneens met de komst van dit outletcenter en het effect dat het zal hebben op Gent en ruime omgeving. 

Momenteel loopt er nog een rechtszaak om de eerste bouwvergunning om de parking onder het outletcenter juridisch aan te vechten. Uitspraak daarin wordt binnenkort verwacht. 

GMF hoopt dat de projectontwikkelaars uiteindelijk hun plannen opbergen en dat uitstel leidt tot afstel. De betrokken politici bij het stadsbestuur krijgen door dit uitstel nog wat extra tijd om een nieuwe invulling te vinden voor de site. Wat ons betreft mogen de huidige de plannen de vuilbak in en wordt The Loop een plek die gedragen wordt door alle Gentenaars, voor alle Gentenaars.

Wij blijven alvast campagne en juridische acties voeren tegen de komst van het outletcenter! #riptheloop

Voor meer info kan je ook terecht op http://www.rip-the-loop.be of kijk op deze website bij het thema ‘ruimtelijke ordening’.

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X