• Wij zijn GMF

    Benjamin, bestuurslid, handige harry

    Gelukkig zijn er ook veel mensen binnen en buiten GMF die constant aan de ecologische kar blijven trekken en op dezelfde nagel blijven kloppen.

Hyperluxe shopping of outletcenter: The Loop blijft historische vergissing

6 december 2016 at 8:00am

Vandaag maakte het studiebureau Arch&Teco, in opdracht van de projectontwikkelaar Banimmo, de toekomstplannen voor het outletcenter The Loop in Het Laatste Nieuws bekend. Daaruit blijkt dat de projectontwikkelaar zijn beloften al verbreekt voordat er een baksteen gelegd is. In tegenstelling tot eerder gepresenteerde plannen wordt er nu voluit gegaan voor een hyperluxueus shoppingconcept.  Nochtans beweerde Bannimo altijd dat hun winkelcentrum geen concurrentie zou betekenen voor de shoppingmogelijkheden in de Gentse binnenstad. Dat lijkt met dit nieuwe plan wel eventjes anders te worden.

Bannimo beweert dat de luxueuze uitstraling van het outletcenter minder shoppers uit het stadscentrum zal weghouden. Voor het GMF is dat je reinste flauwekul. Integendeel, een luxueuze shopervaring is er volgens ons net op gericht om klanten nog langer en meer binnen de poorten van het outletcenter te houden. 

Veel nieuws is er echter niet onder de zon. De projectontwikkelaar blijft zweren bij een megalomaan gedrocht van een winkelcentrum. Dit outletcenter zou met 3 miljoen bezoekers per jaar (waarvan de overgrote meerderheid met de auto komt) een verkeersinfarct voor het zuiden van Gent betekenen. Je zou wel gek zijn om in die drukte te fietsen. De infrastructuur in de omgeving is immers volledig ingesteld op het vlot verwerken van autoverkeer. En waarom zou je 25 minuten op de tram zitten naar winkels in de binnenstad als je lekker vanuit de ondergrondse parking de lift kunt nemen naar alle mogelijke boetieks? 

In welke vorm dan ook, The Loop blijft een misbaksel dat zelfstandige handelaars in de kuip van Gent zal verdrijven en onze mooie stad met nog veel meer luchtvervuiling opzadelt. Zelfs de Gentse schepen van Middenstand en liberale politicus Christophe Peeters zegt ondertussen dat The Loop een concept van 20 jaar geleden is. Het is niet eens zeker of Bannimo wel in staat is om dit project tot een goed einde te brengen: het bedrijf zit in slechte papieren en maakt verlies op de beurs.

Wat heeft het stadsbestuur nog meer nodig om dit project definitief op te bergen? RIP The Loop!

 

fb meta img

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X