• Wij zijn GMF

    An, bestuurslid, redactieraad & activiteitenwerkgroep

    Met ludieke en/of inhoudelijke acties maken we van Gent letterlijk en figuurlijk de schoonste stad ter wereld!

Kiest kandidaat-burgemeester voor Gentse leefkwaliteit?

7 december 2016 at 8:45am

Tom Balthazar, momenteel schepen van Stadsontwikkeling en kandidaat-burgemeester (SP.A) van Gent in 2018, laat in De Gentenaar optekenen dat hij nu “geen grote uitspraken” wilt doen over The Loop. In het verleden verdedigde Balthazar echter het project, net zoals zijn liberale collega van Middenstand Christophe Peeters. Die laatste heeft ondertussen begrepen dat The Loop een voorbijgestreefd concept is, nu Tom nog. 

Als kandidaat-burgemeester en eventueel toekomstige ‘hoeder van Gent’ willen we graag iemand die het belang van de inwoners en de zelfstandige handelaars ter harte neemt, niet de winsten van projectontwikkelaars. De investeerders beloven 200 miljoen euro investeringen en 2000 jobs. Dat klinkt natuurlijk behoorlijk aantrekkelijk in economisch barre tijden zoals we die momenteel beleven.

Los van de vraag hoe goed al die deeltijdse en laagbetaalde verkoopsmedewerk(st)ers het in The Loop zullen hebben, kunnen we ons net zo goed afvragen: wat met de verloren jobs en de aantrekkingskracht van de Gentse binnenstad? De bijkomende luchtvervuiling? Nog meer files door de 3 miljoen geschatte bezoekers per jaar, terwijl Gent nu al regelmatig muurvast zit?

Hopelijk evolueert Balthazar als kandidaat-burgemeester net zoals Peeters naar een standpunt dat de leefkwaliteit van Gent vooruit helpt in plaats van nog meer files, luchtvervuiling en een doodbloedend Gent. Komaan Tom! 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X