• Wij zijn GMF

    Bart, bestuurslid en divestment-actie

    Samen werken aan een gezonde stad voor onze kinderen

Projectontwikkelaar in slechte papieren – bis

9 maart 2017 at 12:47pm

Eind november 2016 berichtten we al over de slechte economische situatie waarin Banimmo, de projectontwikkelaar van het outletcenter aan the Loop, zich bevindt. 

Vandaag staat in De Tijd dat de situatie van Banimmo allesbehalve verbetert. De Tijd vraagt zich openlijk af ‘Haalt Banimmo nog zijn tiende jaargang’? De toplui van Banimmo sluiten blijkbaar niet uit dat er een overnamebod op Banimmo wordt uitgebracht. Het volledige artikel van 9/3/17 vind je onderstaand. Het aandeel van Banimmo blijft trouwens zakken. 

imageedit 1 4525317586

The Loop en het outletcenter zijn al langer een doorn in het oog van Gents MilieuFront. Gents MilieuFront heeft een procedure lopen bij de raad voor vergunningsbetwisting tegen het project en voert samen met Unizo campagne tegen het outletcenter. 

Schepen Christophe Peeters liet op vastgoedbeurs Mapic eind november 2016 ook al doorschemeren dat het outletcenter er niet meer hoefde te komen voor 2020.  Hij zei, net zoals GMF en Unizo al meer dan een jaar geleden, dat een outletcenter “een concept van twintig jaar geleden” is.

Gents MilieuFront vindt dat het hoog tijd is om de stekker uit het project te trekken. De stad Gent wil miljoenen investeren in een project ‘van twintig jaar geleden’, gaat de mode in de binnenstad laten doodbloeden, haalt een verkeersinfarct in huis en dat allemaal in samenspraak met een zakenpartner als Banimmo.  Dezelfde partner die op andere plaatsen zijn afdeling shoppingcenter van de hand doet en in slechte papieren zit. 

Dus tijd om dit hele project te herzien!

 

 

imageedit 1 5043850477 

 

 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X