• Wij zijn GMF

    An, bestuurslid, redactieraad & activiteitenwerkgroep

    Met ludieke en/of inhoudelijke acties maken we van Gent letterlijk en figuurlijk de schoonste stad ter wereld!

Ook Sint-Martens-Latem, Nevele en Nazareth hebben bezwaren tegen The Loop

2 maart 2015 at 2:11pm

Ook Sint-Martens-Latem, Nevele en Nazareth hebben bezwaren tegen The Loop

Naast Deinze, duizenden Gentenaars, GMF en Unizo zijn nu ook de Gentse buurgemeenten Sint-Martens-Latem, Nevele en Nazareth gekant tegen de komst van het outletcenter The Loop. Andere Gentse buren zoals Eeklo zijn enthousiast, andere gemeenten kan het weinig schelen. Dat blijkt uit een rondvraag van De Gentenaar in verschillende gemeenten. Is het toeval dat de gemeenten die zich zorgen maken het dichtst bij de toekomstige site liggen?

Merelbeke heeft “voorlopig nog geen standpunt ingenomen”, omdat hem volgens burgemeester Filip Thienpont (CD&V) “nog niets officieel” is gevraagd. Misschien moet hij dan maar eens met zijn Gentse CD&V-collega’s bellen, want die hebben zich wel al duidelijk afgezet tegen The Loop. Meer verder gelegen gemeenten zoals Lochristi en Lovendegem vinden dat zij los staan van heel de kwestie. Blijkbaar leven sommige mensen nog steeds met het waanidee dat vervuiling en mobiliteitsproblemen de gemeentegrenzen respecteren.

GMF is alvast tevreden dat steeds meer gemeenten en steden inzien dat The Loop een historische vergissing is die de volledige Gentse regio negatief zal beïnvloeden. Alleen wie ziende blind is, durft anno 2015 nog een winkelcentrum steunen dat compleet los van de stad staat, volledig op auto’s gericht en enkel plaats biedt aan grote ketens. Is dit een bouwproject waar een hedendaags stadsbestuur of de Vlaamse regeringen miljoenen euro’s in moet investeren, terwijl Gent snakt naar oplossingen voor mobiliteitsproblemen die al decennialang aanslepen? Wij zeggen voluit neen en gaan volop door met onze juridische actie tegen The Loop!

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X