• Wij zijn GMF

    Birgit, vrijwilliger activiteitenwerkgroep

    Ik wil meehelpen om van Gent een groene plek te maken waar stad en natuur samenkomen

Zondag 14 juli: ook Gent springt voor proper water! | Big Jump in Portus Ganda.

12 juli 2019 at 3:47pm

Op zondag 14 juli springen we opnieuw het water in om aandacht te vragen voor proper water. Op precies hetzelfde tijdstip springen in heel Europa duizenden mensen in rivieren, waterlopen en meren om te tonen dat ze wakker liggen van proper water – én dat ze daar iets willen aan doen. Om 15u is het zover!

2015 moest het jaar worden waarin alle Europese waterlopen weer ecologisch gezond zouden zijn. Dat werd vastgelegd in de Europese kaderrichtlijn Water, maar die deadline werd niet gehaald. De nieuwe deadline is 2021. Met de Big Jump vragen we de aandacht van onze politici om werk te maken van waterlopen die bruisen van het leven door werk maken van meer riolen, afkoppeling van regenwater en waterzuivering.Portus Ganda wordt in Gent opnieuw ’the place to Jump’. Een dag vol randanimatie, waterpret en muziek! Haal dus dat foute badkostuum maar boven en verkleed je om samen met ons in de Leie te springen!

Schoeisel is verplicht bij de sprong. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.

BIG SWIM
Voorafgaand aan de Big Jump, organiseren we voor de eerste keer een Big Swim! Tussen 14u en 14.30u kan je een route van 200m zwemmen in de Leie. We starten aan de Veerkaai en eindigen aan de Portus Ganda. 
Je moet min. 16 jaar zijn om deel te nemen aan de Big Swim. De inschrijvingen zijn ondertussen afgesloten.We werken dit jaar ook samen met de door zonne-energie aangedreven vlotten van Vlot Gent.

Tot zondag!

Gents MilieuFront – Yaku – Good Planet 

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X