• Wij zijn GMF

    Guy, organisator en duizendpoot

    Via GMF de klimaat- en duurzaamheidsambities en -inspanningen van Gent continu proberen te verhogen en accelereren, YES!

Spring mee voor propere rivieren tijdens de Big Jump!

24 juni 2015 at 7:46am

Op zondag 12 juli springen opnieuw duizenden mensen in heel Europa in rivieren om de aandacht te vestigen op proper water. Net zoals vorig jaar is Portus Ganda in Gent ’the place to Jump’. Een niet te missen dag met bekende Gentenaars en heel wat ambiance in en op het water! 

De Europese Kaderrichtlijn Water vereist dat het oppervlakte- en grondwater in Europa vanaf 2015 van goede ecologische kwaliteit is. Dat gaat verder dan de gekende chemische waterkwaliteitsnormen en omvat ook doelstellingen voor waterfauna, plankton, planten en vissen die in het water hun stek moeten vinden. De waterkwaliteit in Vlaanderen is vandaag op vele plaatsen nog ondermaats. Met de Big Jump vragen we dat de verschillende besturen werk maken van meer riolen, afkoppeling van regenwater en waterzuivering.

Haal dat mooie badkostuum maar boven en verkleed je om samen met nog heel wat enthousiaste mensen in de Leie te springen. Een dag vol randanimatie, waterpret, BV’s en muziek. Breng gerust nog maar wat extra volk mee! 

Helpende handen gezocht

Wil je meehelpen met de Big Jump? Op voorhand of de dag zelf? We zoeken nog medewerkers: redders (met diploma), stewards, helpen klaarzetten, … graag een seintje aan steven[at]gentsmilieufront.be

{gallery}galerij/bigjump{/gallery}

Print

Zonder Gentenaars geen GMF!

Samen maken we van Gent een stad van de toekomst. Word lid voor €5 per jaar en krijg er ons tijdschrift Frontaal bovenop.

Lid Worden X